Positieve bevallingsverhalen

Een bevalling kan spannend zijn, het is nieuw, onbekend en helaas gaan er veel negatieve verhalen in het rond. Bij een goede voorbereiding op de bevalling hoort volgens mij ook het lezen van positieve bevallingsverhalen. Positieve bevallingsverhalen schijnen een ander licht op deze prachtige gebeurtenis waar toch vaak negatief over gesproken wordt. 

De bevalling

Het is een van de meest opwindende momenten in het leven van een moeder: de bevalling. Het is een tijd van vreugde, maar ook van onzekerheid en soms zelfs angst. Vrouwen voelen zich vaak overweldigd door de veranderingen die ze door moeten maken tijdens deze bijzondere periode. En het is begrijpelijk dat vrouwen zich zorgen maken over hoe het allemaal gaat verlopen. Over de bevalling krijgen we juist vaak de negatieve verhalen te horen of we zien vreselijke beelden op tv. 

Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken. Er zijn veel positieve bevallingsverhalen, waaruit blijkt dat veel vrouwen een positieve bevallingservaring hebben. De verhalen laten zien dat bevallingen ook een hele bijzonere, krachtige en blije gebeurtenis kan zijn. 

Voorbereiding op de bevalling

De juiste voorbereiding is key. Dat hoor je zo vaak terug in positieve bevallingsverhalen. Er wordt vaak gezegd dat je goed voorbereiden niet zoveel zin heeft, want je hebt toch niet in de hand hoe je bevalling gaat verlopen. Dat klopt deels, we weten inderdaad niet hoe de bevalling zal verlopen, maar we hebben wel degelijk invloed op hoe wij ons zullen voelen tijdens de bevalling. Of je rustig en kalm bent, of je goed weet om te gaan met de sensaties van de bevalling, of je de juiste ondersteuning krijgt, of je kennis hebt over situaties zodat je beslissingen kan maken en de regie behoudt. De juiste voorbereiding op je bevalling vergroot jouw kans op het ervaren van een positieve bevalling aanzienlijk. Vanuit mijn kennis die ik in de praktijk heb opgedaan, maar ook door het volgen van tientallen trainingen en cursussen heb ik mijn eigen online cursus gemaakt: De creëer jouw droombevalling online cursus. Voor meer informatie over mijn zwangerschapscursus klik hier. 

5x positieve bevallingsverhalen

Op mijn Youtube kanaal deel ik wekelijks nieuwe video’s met leuke weetjes en feitjes over de bevalling. Maar ook heb ik een serie met positieve bevallingsverhalen waarin vrouwen hun verhaal doen over hun bevalling. In onderstaande video hoor je het verhaal van Quirine die een snelle en positieve thuisbevalling heeft ervaren. Na maanden aan voorbereiding en het bevalbad al in huis was zij helemaal klaar voor haar droombevalling. In de onderstaande video hoor je haar verhaal over haar positieve bevalling. 

1. Het positieve bevallingsverhaal van Quirine: Een snelle en positieve thuisbevalling

Bekijk hier het positieve bevallingsverhaal van Quirine die een prachtige thuisbevalling had. 

2. Het positieve bevallingsverhaal van Laura: Een krachtige positieve ziekenhuisbevalling

Afgelopen zaterdag begonnen de weeën. In plaats van op de bank te blijven hangen of in bed te blijven liggen ben ik bewust gaan lopen door het huis. Trap op, trap af, actief zijn afgewisseld met rustmomenten. 
De weeen bleven hetzelfde en namen in kracht niet toe. Ook de tijd tussen de weeën door bleef verschillen. Dan weer 5 minuten, dan weer 20 minuten. Lees verder

3. Het positieve bevallingsverhaal van Anniek: 

Anniek haar bevalling verliep anders als gepland. Maar ondanks dat haar thuisbevalling een onverwachte medische bevalling werd kijkt ze enorm positief terug op haar bevalling. Beluister haar positieve bevallingsverhaal via de video. 

4. Het positieve bevallingsverhaal van Janneke

 Ik heb toch je cursus gedaan en ben daar zo blij mee! Ik was 41 weken, heb je cursus in 1 dag gedaan en was met 41 weken en 2 dagen bevallen.

Bij de bevalling wist ik niet alleen hoe ik de weeën het beste kon opvangen en welke manieren van tegendruk geven ik mijn man kon aanraden, maar ook heb ik meerdere, onnodige, medische interventies kunnen voorkomen. Ik voelde me goed voorbereid, wist wat ik moest doen en wat ik kon zeggen, en hierdoor voelde ik me in mijn kracht en niet overrompeld.

Heel erg bedankt voor wat je doet, en ik hoop dat je meer mensen deze ervaring kunt geven.
Liefs
Janneke 

Gratis Masterclass

Heb jij je al ingeschreven voor mijn GRATIS online masterclass? 

 In deze masterclass ontdek je o.a.
  • Hoe jij in 5 stappen jouw droombevalling kan realiseren. 
  • Hoe je lichaam werkt tijdens de bevalling zodat jij meer vertrouwen zult ervaren. 
  • Waarom het zo belangrijk is dat jij je goed voorbereid op je bevalling en welke invloed jij hebt op de uitkomst hiervan.
  • Welke technieken en tools jij kan gebruiken om beter met de sensaties van de bevalling om te gaan.
  • Welke invloed een positieve geboorte ervaring heeft op jouw start als nieuwe moeder, maar ook op je baby.

Ik wil je meenemen en laten ervaren..

Hoe het is om van jouw bevalling een prachtige ervaring te maken. Zodat jij vanuit liefde en rust de regie kunt behouden over jouw bevalling, waardoor jij volledig vertrouwen en kracht voelt op een van de mooiste momenten van jouw leven. Een bevalling zou je niet moeten overkomen, met de juiste kennis, technieken en tools kan iedere vrouw een prachtige ervaring maken van zijn bevalling. 

En dat in slechts 60 minuten. Want in 60 minuten:

Deel ik mijn 5 gouden tips, kennis en technieken met je zodat jij precies weet wat jou zal helpen om vanuit vertrouwen je bevalling in te gaan. Zodat jij je bevalling vanuit rust en liefde kunt ervaren. 

De enige vraag die nog belangrijk is: ga jij met mij mee op reis? Want dat de masterclass – en de super toffe verrassing die ik voor je klaar heb staan – jouw bevalling kan veranderen, dat weet ik zeker! Nu is het aan jou om deze beslissing ook voor jezelf te maken. 

De Masterclass is gratis, ik hoop dat je erbij bent!

Liefs, Pleunie

 

5. Marie-Louise: Een prachtige thuisbevalling in bad

Hoi Pleunie; Ik mail je, om je te bedanken. 

Sinds kinds af aan wist ik dat ik moeder wilde worden, maar ik had altijd hele sterke bevalangst. De bevalling van mijn dochter in 2020 was pittig: ik lag in bed te creperen en de ontsluiting vorderde niet. Ik had een pijnstillingswens en de bevalling werd hierdoor medisch. Onze dochter is – na een bevalling van 30 uur – geboren door middel van een vacuümpomp en knip. 
Na de geboorte van onze dochter ontdekte ik jouw cursus, mijn man en ik keken hem samen. Het was heel informatief, empowering en verbindend. Ik had nooit eerder het vertrouwen dat ik een natuurlijke thuisbevalling aan kon, maar dat kreeg ik door jouw filmpjes wel. En we keken er deze keer zelfs naar uit!
Op 3 september is onze zoon Stef geboren, in 2,5 uur! Precies waar wij van droomden: een thuisbevalling in een bevalbad. Ik heb mijn lichaam gevolgd en alle weeën staand of op mijn hurken opgevangen. En mijn man heb ik niet één keer uitgescholden deze keer (ipv 100x in 2020) dus hij vond het ook een succes. 
We kijken er met veel liefde op terug. En onze Stef is vanaf de geboorte een tevreden ventje die heel hard groeit! Hij heeft een goede start gehad en dat merk je. We zijn in de wolken met z’n viertjes.
Heel erg bedankt voor alles ❤

De juiste voorbereiding is key voor het ervaren van een positieve geboorte ervaring. Heb je al eens een kijkje genomen op mijn YouTube kanaal? Hier vindt je tientallen video’s waarin ik informatie geef over de bevalling en hoe jij van jouw bevalling een prachtige ervaring kan maken. Ook heb ik een online zwanegrschapscursus gecreëerd waarin ik vrouwen informeer en inspireer over hun aankomende bevalling en ze leer hoe ze medische interventies kunnen voorkomen, hoe ze met hun lichaam en hun baby kunnen samenwerken en hoe ze de comfort kunnen vinden tijdens de weeën. Lees meer over mijn cursus hier. Ben je nog niet genoeg geïnspireerd? Lees hier tientallen positieve ervaringen. 

Liefs, Pleunie