Pleunie Teunis doula

Bevallingsverhalen met Laura

“Deze bevalling vind ik het stoerste en krachtigste wat ik ooit gedaan heb.”


Op zaterdag 15 oktober is onze zoon en broertje geboren. 
Ik volg je al een tijdje op instagram en toen ik je cursus voorbij zag komen dacht ik; we gaan ervoor! 
/
De cursus is zo ontzettend leerzaam, informatief, duidelijk en verhelderend. Dit zou basiskennis moeten zijn voor iedere zwangere vrouw. 
/
In mijn bevalplan had ik verschillende wensen genoteerd. Zo ging mijn voorkeur uit naar een thuisbevalling en het liefst in bad. Door alle tips en tricks uit je cursus had ik daar ontzettend veel vertrouwen in. 
\
Uiteindelijk, door arbo-omstandigheden, was een thuisbevalling niet mogelijk. Toch naar het ziekenhuis, zonder medische indicatie. Even een switch, maar ik was oké hiermee. 

“De cursus is zo ontzettend leerzaam, informatief, duidelijk en verhelderend. Dit zou basiskennis moeten zijn voor iedere zwangere vrouw.”

Afgelopen zaterdag begonnen de weeën. In plaats van op de bank te blijven hangen of in bed te blijven liggen ben ik bewust gaan lopen door het huis. Trap op, trap af, actief zijn afgewisseld met rustmomenten. 
\
De weeen bleven hetzelfde en namen in kracht niet toe. Ook de tijd tussen de weeën door bleef verschillen. Dan weer 5 minuten, dan weer 20 minuten. 
\
Aan het eind van de middag toch nog maar een keer de verloskundige gebeld dat ik zo de nacht niet in kon gaan. Zij kwam kijken en vroeg of ze inwendig onderzoek mocht doen om te checken of er daadwerkelijk iets gebeurde. Uiteindelijk met 7cm ontsluiting naar het ziekenhuis gegaan. 
\
De weeen namen niet in kracht toe en bleven onregelmatig komen. De verloskundige stelde voor om de vliezen te breken om de bevalling meer op gang te brengen. Zij overlegde duidelijk met mij of ik dit wilde of dat ik hier nog over na wilde denken. Een andere optie was nog even afwachten. 
\
Ik stemde akkoord aangezien ik zelf merkte dat ik nu volle kracht en energie had en nog niet vermoeid was. 
Na het breken van de vliezen kwamen er goede, regelmatige en krachtigere weeën op gang. 
\
Ik ben bewust door de kamer blijven lopen. Ik heb onder de douche gestaan en verschillende houdingen uit je cursus aangenomen aan het bed rand (voorover hangend, lunges, squat). Na een uur kwamen er goede persweeen op gang. 
In plaats van in het bad te willen bevallen zei iets in me dat ik liever op handen en knieën het bed wilde gebruiken. Na 20 minuten persfase is onze zoon geboren. 

“Ik heb onder de douche gestaan en verschillende houdingen uit je cursus aangenomen aan het bed rand (voorover hangend, lunges, squat)”

Tijdens de hele bevalling was ik compleet gefocust op wat de verloskundige zei en wat mijn lichaam aangaf. Ik wist precies rond welke fase van de bevalling ik zat en heb geen moment op de klok gekeken of gevraagd hoe lang iets duurde. Ik liet het over me heen komen en ik liet het gebeuren. Ook alle ademhalingstechnieken en houdingen hebben er voor gezorgd dat ik volledig in control was met mijn eigen lichaam en ik geen seconde dacht aan pijnbestrijding. 
\
Ik ben je zo dankbaar voor deze waardevolle cursus. Ik kijk terug op een mega prestatie en ben gewoon trots op mezelf. Mijn eerste bevalling verliep niet zoals ik wilde en hoopte. Deze bevalling vind ik het stoerste en krachtigste wat ik ooit gedaan heb. Zonder al jouw informatie was dit niet gelukt. Onwijs bedankt voor alles! 
\
Liefs, Laura

Wil jij net als Laura van jouw bevalling de mooiste ervaring uit je leven maken? Dan is mijn online bevalcursus ‘Creëer jouw droombevalling’ voor jou. Ik neem je stap voor stap mee in de fysiologische baring en ik leer jou hoe jij met je lichaam en je baby kan samenwerken om van jouw bevalling een fantastische ervaring te maken. Klik op de knop hieronder voor meer informatie!