Pleunie Teunis doula

Over mij

Eigenlijk verdient iedere vrouw een doula bij haar bevalling. Iemand die je kent, vertrouwd en weet wat jouw wensen zijn. Het is een investering in de mooiste ervaring uit je leven. 

Hoe het allemaal begon…

Doula Pleunie

Continue begeleiding tijdens je bevalling is zoveel belangrijker dan je nu denkt…

Maar dat weet jij misschien al wel. Nu is de vraag niet of je dit al weet, maar of jij jezelf deze begeleiding gunt.

Voor mijn eigen bevalling heb ik het ook niet gedurft om gebruik te maken van deze continue begeleiding. Want hoewel ik me wel bewust was van deze mogelijkheid dacht ik door mij zo goed mogelijk in te lezen en te leren over het proces van de bevalling ik wel genoeg kennis zou hebben om samen met mijn partner door de bevalling heen te komen.

Niet wetende dat mijn verloskundigen praktijk die nacht vol bezet was met andere vrouwen die aan het bevallen waren en dat ik na 6 uur met stormweeën naar het ziekenhuis werd gebracht omdat ze daar wel plek hadden. Hierdoor is mijn bevalling geheel anders verlopen dan ik van te voren had gepland. Geen vaste gezichten, geen geruststellende woorden, geen normaal verlopende bevalling en helaas geen natuurlijke bevalling zonder pijnbestrijding. Ik heb zelf een enorm gemis ervaren tijdens mijn bevalling van een continue steun. Iemand die mij kon sturen, tips kon geven en gerust kon stellen. Dat was het moment waarop ik ervoor koos om mij om te scholen tot doula. Een beroep dat op mijn lijf geschreven is en waar ik onwijs veel passie voor voel.

Ik ben er namelijk heilig van overtuigd dat iedere vrouw een doula verdient tijdens haar bevalling. En dat wanneer wij vrouwen die continue fysieke en mentale ondersteuning krijgen tijdens de bevalling dit zoveel verschil maakt voor de natuurlijke verloop van de bevalling. Maar eigenlijk nog veel belangrijker: vrouwen de ondersteuning en het vertrouwen geven die zij verdienen om hun kindje te baren.

 

Ik geloof dat voor iedere vrouw haar droom bevalling mogelijk is. En dat zij samen met haar partner deze bijzondere gebeurtenis eigen kan maken. Door de juiste voorbereiding. Weten wat jou mogelijkheden en wensen zijn. En 100% het vertrouwen te hebben in jouw lichaam en het proces van de bevalling zul jij de bevalling hebben die jij voor ogen hebt. Iets dat ik jou met heel mijn hart gun.

 

Dat is dan ook waar ik bij kom kijken. Omdat ik iedere vrouw de ondersteuning wil bieden die zij verdient en haar wil leren vertrouwen te hebben op haar eigen lichaam en door middel van continue begeleiding haar de kracht te geven voor de bevalling die zij voor ogen heeft.

Naast mijn liefde voor de bevalling, ben ik ook dol op het bieden van persoonlijke begeleiding aan vrouwen en haar partner. Iedere vrouw is uniek en iedere vrouw ziet haar bevalling ook anders voor zich. Daarom is mijn begeleiding altijd op maat gemaakt en gericht op de wensen en verwachtingen van iedere individuele vrouw. Mijn doula begeleiding is niet zweverig, maar juist praktisch en gericht op jou.

Ik ben het voorbeeld dat zelfs met alle kennis en voorbereiding van de bevalling, de juiste ondersteuning een heel groot gemis kan zijn. Gun jezelf de ondersteuning die jij verdient en kies voor je eigen droom bevalling. Ik ben er voor jou om je te begeleiden tijdens je zwangerschap en bevalling. Zodat jij vanuit een gevoel van vertrouwen, ontspanning en kracht de bevalling kunt hebben die jij voor ogen hebt.

Enthousiast geworden?

Lees hier wat ik voor jou kan doen. 

En maak van jouw bevalling de mooiste ervaring uit je leven!

Geboorte Doula Utrecht