Pleunie Teunis doula

Over mij

Iedere vrouw verdient het om haar bevalling als het meest bijzondere, mooie en empowering moment van haar leven te ervaren. En ik weet dat dit ook voor jou mogelijk is! 

Hoe het allemaal begon…

Doula Pleunie

De juiste voorbereiding op jouw bevalling is zoveel belangrijker dan je nu denkt…

Maar dat weet jij misschien al wel. Nu is de vraag niet of je dit al weet, maar of jij jezelf deze voorbereiding gunt.

Ik ben al mijn hele leven geïnteresseerd geweest in de bevalling. Dus toen ik zelf zwanger was en wist dat dit moment steeds dichterbij kwam heb ik heel veel video’s gekeken, boeken en artikelen gelezen en ik dacht dat ik er helemaal klaar voor was. Ik dacht ik door mij zo goed mogelijk in te lezen en te leren over het proces van de bevalling ik wel genoeg kennis zou hebben om samen met mijn partner door de bevalling heen te komen.

Niet wetende dat mijn verloskundigen praktijk die nacht vol bezet was met andere vrouwen die aan het bevallen waren en dat ik na 6 uur met stormweeën naar het ziekenhuis werd gebracht omdat ze daar wel plek hadden. Het deed mijn ontzettend veel verdriet dat er alleen maar gesproken werd over medische interventies om mijn stormweeën op te lossen en niet over natuurlijke technieken. Hierdoor is mijn bevalling geheel anders verlopen dan ik van te voren had gepland. Geen goede ondersteuning, geen focus op de fysiologische baring, geen natuurlijke technieken om mijn bevalling te ondersteunen en helaas geen natuurlijke bevalling zonder pijnbestrijding. Ik heb zelf een enorm gemis ervaren tijdens mijn bevalling van goede ondersteuning. Niemand die wist hoe ze mij konden helpen met natuurlijke technieken, tips konden geven of luisteren naar mijn wensen. Mijn bevalling heeft mij enorm veel verdriet gedaan. Je doet het simpelweg niet opnieuw. Na mijn bevalling wist ik dat dit anders zou moeten. Ik wist dat die natuurlijke technieken bestonden alleen moest ik ze zien te vinden zodat ik andere vrouwen hiermee kon helpen. Dat was het moment waarop ik ervoor koos om mij om te scholen tot doula. Een beroep dat op mijn lijf geschreven is en waar ik onwijs veel passie voor voel.

Na 2 jaar als doula werkzaam te zijn geweest besloot ik al mijn kennis uit de praktijk, van opleidingen, cursusavonden en bijscholingen te bundelen in een online zwangerschapscursus. Ik ben er namelijk heilig van overtuigd dat iedere vrouw met de juiste kennis, technieken en tools op zak zij van haar bevalling een prachtige ervaring kan maken. En dat wanneer vrouwen de juiste fysieke en mentale ondersteuning krijgen en vertrouwen en liefde voelen tijdens de bevalling dit zoveel verschil maakt voor de natuurlijke verloop van de bevalling. Maar eigenlijk nog veel belangrijker: vrouwen het vertrouwen geven die zij verdienen om hun kindje te baren.

Ik geloof dat voor iedere vrouw haar droom bevalling mogelijk is. En dat zij samen met haar partner deze bijzondere gebeurtenis eigen kan maken. Door de juiste voorbereiding. Weten wat jou mogelijkheden en wensen zijn. En 100% het vertrouwen te hebben in jouw lichaam en het proces van de bevalling zul jij de bevalling hebben die jij voor ogen hebt. Iets dat ik jou met heel mijn hart gun.

 

Dat is dan ook waar mijn online zwangerschapscursus bij komt kijken. Omdat ik iedere vrouw de voorbereiding wil geven die ik zo heb gemist en haar wil leren vertrouwen te hebben in haar eigen lichaam en door middel van de juiste kennis, technieken en tools haar de kracht te geven voor de bevalling die zij voor ogen heeft.

Omdat een bevalling bijna nooit loopt zoals we het van te voren plannen vind ik het belangrijk om je ook voor te bereiden op veel voorkomende complicaties die kunnen ontstaan tijdens de bevalling. Zo had ik nooit verwacht dat ik te maken zou krijgen met stormweeën en deed het mij enorm veel verdriet dat niemand natuurlijke technieken kende om dit probleem om te lossen. Ik wist zeker dat voor al deze complicaties natuurlijke technieken zouden bestaan. En raad eens… ik heb de antwoorden gevonden. De kennis is er, de technieken zijn er alleen worden ze niet meer aangeleerd aan de verloskundige omdat zij medisch is opgeleid. Daarom vind ik het zo belangrijk dat jij wel deze kennis op gaat doen. Zodat jij tijdens je bevalling weet wat je kan doen om veel voorkomende complicaties te voorkomen en te verhelpen. Dat maakt in mijn ogen een complete voorbereiding. 

Gun jezelf de voorbereiding die jij verdient en kies voor je eigen droom bevalling. Ik kan niet wachten om jou te mogen informeren en inspireren over jouw aankomende bevalling. Zodat jij vanuit een gevoel van vertrouwen, ontspanning en kracht de bevalling kunt hebben die jij voor ogen hebt.

Enthousiast geworden?

Leer meer over mijn online zwangerschapscursus.

En maak van jouw bevalling de mooiste ervaring uit je leven!

Geboorte Doula Utrecht