...

Affirmatiekaarten zwangerschap en bevalling

Je zwangerschap en je bevalling zijn nieuw, spannend en juist ook heel bekrachtigend. Veel vrouwen zijn opzoek naar vertrouwen in zichzelf of het vertrouwen in hun lichaam. Positieve affirmaties kunnen jou helpen tijdens deze bijzondere reis. In dit artikel vertel ik je meer over positieve affirmaties die jij kunt gebruiken tijdens je zwangerschap en je bevalling.

De betekenis van affirmaties

Affirmaties zijn krachtige zinnen die we kunnen gebruiken om onze hersenen dagelijks te voeden met positieve overtuigingen over een bepaalde situatie of gebeurtenis in ons leven. Affirmaties geven je kracht en vertrouwen. Een affirmatie is kun je ook zien als een gedachten. Hoe vaker je deze gedachte voor jezelf kunt herhalen en aan jezelf kunt vertellen, hoe meer je er in gaat geloven.

De meeste gedachten die dagelijks door ons hoofd gaan zijn vaak negatief of zijn gebaseerd op onzekerheid of angst. “Wat als een natuurlijke bevalling niet lukt”, “wat als ik niet met de pijn kan omgaan?”. Dit zijn gedachten die misschien ook wel eens door jouw hoofd spoken. En juist deze negatieve gedachten zorgen vaak voor stress en spanning in je lichaam.

Door gebruik te maken van positieve affirmaties kun je deze negatieve gedachten ombuigen naar positieve gedachten. “Ik ben bang voor de pijn” kun je ombuigen naar “Deze pijn brengt mij kracht en dichter bij mijn baby”. Je kunt zelf iedere negatieve gedachten die je hebt ombuigen naar een positieve affirmatie. Blijf hem voor jezelf herhalen, iedere keer wanneer de negatieve gedachten in je opkomt maak je er een positieve affirmatie van.

Affirmaties tijdens de zwangerschap

Affirmaties kun je tijdens ieder moment in je leven gebruiken. Veel vrouwen kiezen juist bewust voor bepaalde momenten zoals wanneer je een nieuwe baan krijgt of wanneer er een grote gebeurtenis staat te gebeuren. Zo is natuurlijk een van de grootste gebeurtenissen in ons leven de zwangerschap en de bevalling.

Ook de zwangerschap kan onzekerheid met zich meebrengen. Zeker het eerste trimester zijn veel vrouwen bang voor een miskraam, ze hopen dat alles wel goed zal gaan met de baby en gaan twijfelen aan hun eigen lichaam en kunnen om dit kindje te dragen.

Daarom kan het ook heel fijn zijn om tijdens de zwangerschap gebruik te maken van positieve affirmaties. “Mijn lichaam is gemaakt om dit kindje te dragen” of “mijn kindje is veilig in mijn buik”. Vaak helpen deze gedachten enorm. Maak van iedere negatieve gedachten voor jezelf een positieve affirmatie en vaak helpt dit om je meer vertrouwen te geven in jezelf in je eigen lichaam en in de gezondheid van je baby.

Affirmatie kaartendeck bevalling

Affirmaties tijdens de bevalling

Tijdens de bevalling kunnen affirmaties je kracht en vertrouwen geven. Een bevalling is vaak een uitdagend proces voor de vrouw waarin je af en toe weer even de kracht en het vertrouwen terug moet vinden. Dan zijn positieve affirmaties een fantastische manier om weer het vertrouwen te krijgen in het proces van de bevalling.

Tijdens je zwangerschap kun je alvast op zoek gaan naar affirmaties. Je kan ze zelf bedenken, opschrijven op een kaartje en versieren, maar je kan natuurlijk ook affirmatie kaarten kopen. In mijn webshop bestel je het ’40 positieve geboorte affirmatie kaartendeck’ waarin je 40 inspirerende en motiverende affirmaties vind voor tijdens de zwangerschap en bevalling.  

Positieve affirmaties voor de bevalling

Positieve affirmaties voor de bevalling kunnen heel krachtig werken. Je kan ze zelf blijven herhalen in je hoofd, maar je kan ook aan je partner vragen of hij/zij ze voor je wil opnoemen gedurende de bevalling. Misschien wil je dit tijdens iedere wee horen en gebruik je jouw positieve affirmatie als een soort mantra of misschien wil je ze tussen de weeën in horen ter bevestiging dat je het fantastisch doet en dat jij dit kan!

Positieve affirmatie tijdens de bevalling kunnen bijvoorbeeld zijn:

“Iedere wee brengt mij dichter bij mijn baby”

“Ik ontspan en open met iedere wee meer”

“Ik vertrouw in het proces, mijn lichaam en mijn baby”

“Mijn lichaam weet precies wat het moet doen, ik vertrouw en laat los”

 

Zelf een affirmatie bedenken?

Affirmaties kun je ook zelf maken. Merk je dat er vaak 1 zelfde soort onzekerheid bij jou heerst? Probeer deze gedachten dan om te buigen naar een positieve gedachten. Bijvoorbeeld wanneer jou onzekerheid is dat je bang bent om je over te geven aan het proces. Dan kun je hier een positieve affirmatie van maken die zo gaat: “Mijn lichaam is gemaakt om mijn kindje te baren, ik geef me over en laat los”.

Iedere negatieve gedachten kun je ombuigen naar een positieve affirmatie. Je hoeft er ook niet 1 te kiezen, misschien heb jij wel een paar affirmaties. Plak ze alvast op je muren. Kijk er naar wanneer je gaat slapen of je tanden aan het poetsen bent. Herhaal ze zo vaak voor jezelf dat je er in gaat geloven en de negatieve gedachten vanzelf minder worden.

Effect van affirmaties

De zwangerschap en de bevalling is vaak een heel spannend proces. Je kan je onzeker voelen en een gezonde spanning is heel normaal en dat mag er ook zijn. Tijdens ons hele leven krijgen we voornamelijk negatieve geboorte verhalen te horen. Op tv en in films krijgen we vaak scenés te zien van schreeuwende vrouwen die vergaan van de pijn. Niet heel raar dat vrouwen vak een vorm van angst ontwikkelen voor de bevalling.

Door zelf voldoende kennis op te doen, te weten hoe jij je bevalling voor je ziet, de juiste ondersteuning en begeleiding te hebben kun jij al een groot deel van deze onzekerheden weg nemen. Maar ook kunnen positieve affirmaties je helpen om op een positieve manier over de zwangerschap en de bevalling na te denken. Affirmatiekaarten kunnen je daarbij helpen. Affirmatiekaarten zijn positieve reminders voor jou om met vertrouwen naar je bevalling toe te leven.

Het geboorte kaartendeck zal je helpen om te vertrouwen op je eigen lichaam en het proces.

Het positieve geboorte affirmatie kaartendeck

Gedurende mijn online cursus Mindful Mama leer ik vrouwen hoe ze hun hersenen kunnen trainen voor de aankomende bevalling. Gemiddeld hebben we 120.000 gedachten per dag. Veel van deze gedachten zijn onbewust en zullen negatief of niet helpend zijn. Tijdens de bevalling kunnen deze gedachten onze ontspanning enorm in de weg zitten. Onzekerheid over wat er komen gaat, gedachten over hoe lang het nog gaat duren of gedachten over wat de sensaties met je doen kunnen allemaal voor stress en onrust zorgen in je lichaam. Juist daarom is het zo belangrijk dat je tijdens de bevalling in het hier en nu kan blijven en je je gedachten stil kan krijgen zodat je echt in een diepe ontspanning kan komen. Tijdens deze online cursus leer je ook hoe positieve overtuigingen oftewel positieve affirmaties jou kunnen helpen om meer vertrouwen te krijgen in de bevalling. 

Het 40 positieve geboorte affirmatie kaartendeck is hieruit ontstaan. Je kunt het kaartendeck als bundel bestellen samen met de Mindful Mama cursus. Dit doe je hier. Of je kunt het kaartendeck los bestellen. Dit kun je hier doen. 

Een positieve bevalling

Iedere vrouw wil haar bevalling positief en liefdevol ervaren. Toch zijn er veel vrouwen die geen tot nauwelijk actie ondernemen om dit ook te realiseren. Je bevalling vanuit kalmte, ontspanning en vertrouwen ervaren vergt werk van jou en ik help je graag om hiermee aan de slag te gaan. Hieronder vind je mijn 4 tips die jou gaan helpen om een positieve bevalling te realiseren.

– Ten eerste is het belangrijk dat je gaat leren en begrijpen wat er gebeurt tijdens een fysiologische bevalling. Gedurende de bevalling kun jij je lichaam en je baby helpen de bevalling te laten vorderen en slagen. Daarbij geeft leren over het proces vertrouwen en kracht en kun jij je voorbereiden op verschillende scenario’s die kunnen ontstaan. Tijdens mijn online zwangerschapscursus leer je hier alles over.

– Het is belangrijk dat jij de juiste mensen om je heen verzameld. Geloof het of niet maar jouw zorgverleners en de mensen om je heen kunnen je bevalling een prachtige ervaring maken of niet. Zorg ervoor dat iedereen aanwezig op één lijn zit, ze allemaal jouw wensen kennen en ook willen meewerken aan deze wensen. Er is niks zo erg als een verloskundige aan je bed die haar manier wilt doorduwen zeker wanneer jij andere wensen hebt voor de bevalling. 

– Een positieve mindset is super belangrijk voor de bevalling. Wanneer je hersenen je lichaam het signaal geeft dat de kust veilig is zal je lichaam zijn werk kunnen doen en je baby baren. Wanneer jij enorm gespannen bent voor de bevalling of onzekerheid voelt over wat er gebeurt zal dit een mentale blokkade veroorzaken waardoor je bevalling langer zal duren, niet zal vorderen of meer pijn zal doen dan nodig is. In mijn online cursus Mindful Mama leer je alles over hoe jij je hersenen kan trainen om tijdens de bevalling in een diepe ontspanning te komen. 

 

Wil je liever alles leren en de complete voorbereiding krijgen op jouw aankomende bevalling? Schrijf je dan in voor de bundel waarmee je een hele mooie korting krijgt op beide cursussen.

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.