Pleunie Teunis doula

Geboorte Doula

Volledig vanuit vertrouwen en kracht bevallen? Dat kan jij! Met liefde begeleid ik jou en je partner tijdens de zwangerschap en de bevalling. Zo maken we van jouw bevalling de mooiste ervaring uit je leven. 

Geboorte Doula Utrecht

Geboorte

begeleiding

Een bevalling is niet iets wat we iedere dag doen, het is een levensveranderende ervaring waarop je jezelf goed wilt voorbereiden. Juist door je goed voor te bereiden kun je ontspannen en vol vertrouwen je bevalling tegemoet gaan. Een bevalling is iets dat je op jou manier wilt doen vanuit je eigen kracht.

Als Doula ondersteun ik jou en je partner door te luisteren naar jouw/jullie wensen en sluit ik mezelf daarop aan met emotionele en fysieke steun. Samen zullen we tijdens een aantal persoonlijke ontmoetingen de verschillende mogelijkheden en wensen bespreken en hier een concreet plan voor schrijven. Zo bereid je je op een fijne en bewuste wijze voor op jouw bevalling.

Mijn ultieme doel als Doula is dat vrouwen en hun partner met een positief gevoel kunnen terugkijken op hun bevalling, ongeacht hoe deze verlopen is. Zeker een bevalling valt niet geheel te plannen of te voorspellen, maar het is wel belangrijk dat je achteraf het gevoel hebt gehad dat jij de regie hebt gehad en dat er naar jouw wensen zijn geluisterd. Elke vrouw en elke bevalling is anders, daarom is mijn begeleiding altijd op maat. Als constante factor ben ik een aanvulling op het geboorteteam en bewaak ik de geboortebubbel zodat jullie je volledig op elkaar en het proces kunnen focussen.

Wat is een doula? 

Een Doula wordt ook wel zwangerschaps- en geboortecoach genoemd. Ze is een kundige, ervaren vrouw die, aanvullend op de medische zorg, fysieke en emotionele steun biedt bij de geboorte van je kindje. Zij is onderdeel van het geboorteteam. Een Doula leert de aanstaande ouders goed kennen en bespreekt hun wensen, angsten en kan met haar kennis hierop aansluiten en hen ondersteunen. Een Doula is continue aanwezig en dit zorgt ervoor dat paniek minder kans krijgt. Ook zorgt zij voor een veilige en liefdevolle omgeving en bewaakt deze voor de barende vrouw en haar partner.

 

 Overweeg jij een Doula? 

De aanwezigheid van een Doula geeft vaak veel vertrouwen en rust en zorgt daardoor voor veel ontspanning. En laat ontspanning nou een van de belangrijkste elementen zijn voor een barende vrouw om haar kindje op eigen kracht op de wereld te zetten.

Daarnaast kan een Doula de partner voorzien van fijne praktische tools en tips voor tijdens de bevalling, die ervoor zorgen dat zij een prachtig team kunnen vormen. De Doula is nooit als vervanging van een partner aanwezig, maar verbindt hen juist en bewaakt vervolgens die ruimte.

 

Een Doula kan van grote waarde zijn wanneer je graag continue support wilt ontvangen als vrouw alleen of als stel, en je iemand aan je/jullie zijde zou willen hebben waarmee je een vertrouwensband kunt opbouwen gedurende een langere periode. Bij veel verloskundigenpraktijken en ziekenhuizen staat het niet vast wie jou zal begeleiden tijdens de bevalling. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat ze aan het einde van hun dienst de cliënten moeten overdragen aan hun collega, ook wanneer dat midden in jouw bevalling is.

Ook is het fijn om voor jezelf de tijd te nemen om met een ervaren iemand te kijken naar alle mogelijkheden en jou wensen op een rijtje te zetten. Of wellicht heb je een eerder bevalling gehad waar je niet fijn op terug kijkt en wil je voor deze bevalling wel de juiste ondersteuning om zo een positieve geboorte ervaring tegemoet te gaan. Samen kijken we naar jou persoonlijke behoefte en zorgen we voor een zachte, liefdevolle en positieve bevalervaring.

Jij voelt misschien ook wel dat je meer uit je bevalling wilt halen? Zij gingen je voor!

Tarief
Pleunie Teunis doula

Volledige Doula begeleiding tijdens de zwangerschap en geboorte

€1250

(exclusief reis- en parkeerkosten)

× Een kennismakingsgesprek via telefoon, videobellen of bij jou thuis. Tijdens dit gesprek kijken we of er een klik is. Jullie kunnen mij vertellen over je wensen en verwachtingen en we kijken samen of ik daaraan kan voldoen. Het liefst ontmoet ik jou en je partner samen.

× Jullie krijgen 2 coachings aan huis van 2 – 3 uur waarin ik jullie alles leer over het fysiologische proces van de bevalling. Ik leer jullie verschillende ontspannings-, ademhalings-, en verlichtingstechnieken zodat je beter voorbereid de bevalling in zal gaan. Daarnaast leer ik je alles over de eventuele complicaties en interventies zodat je weet wat je opties en wensen zijn. Zo hou jij volledig de regie tijdens de bevalling. Tijdens ons laatste gesprek nemen we de tijd om de bevalling door te spreken en eventuele onzekerheden weg te nemen.

× Indien gewenst ga ik een keer met je mee naar een afspraak bij de verloskundige of gynaecoloog

× In week 37 kom ik nog een keer langs om de aankomende bevalling door te nemen en te horen hoe het met jullie op dat moment gaat. Zo blijven we in contact met elkaar en wordt het vertrouwen versterkt.  

× Ik bied ondersteuning bij het opstellen van het geboorteplan

× Tijdens het gehele traject houden we contact via WhatsApp, telefoon en/of email voor vragen en tips, tot ongeveer 6 weken na de bevalling.

× Dag en nacht bereikbaar voor wanneer de geboorte zich aandient vanaf 37 weken zwangerschap.

× Na de bevalling kom ik een keer op kraambezoek waarin we terugblikken op de geboorte


Op dit moment neem ik geen nieuwe doula clieënten aan.

Privé bevalcoaching

€380

(exclusief reis- en parkeerkosten)

Wil jij je samen met je partner zo goed mogelijk voorbereiden voor de bevalling? Maar nog niet helemaal toe aan een volledig doula traject? Geen probleem! Ik bereid jullie samen voor op de bevalling. Wat je kunt verwachten: 

× 2 afspraken aan huis van 2,5 – 3 uur waarin we samen de geboorte voorbereiden. Ieder gesprek stel ik af op jouw persoonlijke behoefte en situatie. Ik geef jou en je partner handige informatie over het bevalproces en we bespreken mogelijke complicaties en interventies. Zo ga jij zo goed mogelijk voorbereid de bevalling in. Naast alle kennis oefenen we samen ontspanningstechnieken, houdingen, tegendruk- en ademhalingstechnieken.

× Ondersteuning bij het opstellen van het geboorteplan


Geboorte Doula Utrecht

Wil jij graag vrijblijvend met mij kennismaken? Dat kan! Stuur mij een mail naar info@pleunieteunis.nl of vul het contact formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!