...
Pleunie Teunis doula

Privé bevalcoaching

Wil jij je graag samen met je partner zo goed mogelijk voorbereiden op de bevalling?  Dat kan! Door middel van twee sessies leer ik jullie alles over het fysiologisch proces van de bevalling en hoe jij de regie kunt houden. 

Geboorte Doula Utrecht

Privé

bevalcoaching

Of het nu je eerste zwangerschap is of je tweede of derde een goeie voorbereiding is onmisbaar. De negatieve en traumatische bevallingsverhalen worden ongevraagd je kant op gegooid zodra je aankondigt dat je zwanger bent. Maar hoe zorg je er voor dat jij van jouw bevalling een prachtige en liefdevolle ervaring kunt maken? Een enorm groot deel heb jij namelijk zelf in de hand. Ja echt! Een bevalling is niet iets dat we iedere dag doen, vaak hebben we ons er zelfs nog nooit in verdiept. Tot je zwanger wordt en de bevalling wel heel dichtbij komt.

Of je nou alle vertrouwen hebt in je lichaam of helemaal niet, een goeie voorbereiding is van onschatbare waarde. Tijdens de privé bevalcoaching leer ik jullie alles over het fysiologische proces van de bevalling. Ik leer jullie meerdere ontspannings-, ademhalings-, verlichtings- en tegendruktechnieken. Zodat jij goed weet wat jij kunt verwachten, hoe jij samen kunt werken met je lichaam en je baby om de bevalling goed te laten vorderen en verlopen. En daarnaast leer ik jullie alles over de mogelijke interventies en complicaties zodat wanneer zo’n moment zich voordoet jij precies weet wat je opties en wensen zijn. Zo hou jij de regie over jouw bevalling en kun je weloverwogen keuzes maken zodat jouw bevalling jouw bevalling blijft. wordt je niet overvallen door keuzes te moeten maken over zaken waar je eigenlijk geen kennis over hebt.

Zwangerschapscursus of beter?

Of je nu beter een zwangerschapscursus kunt volgen of een privé bevalcoaching van mij? Ik denk dat het belangrijk is voor jezelf om te bepalen wat jij een goeie voorbereiding voor jezelf vindt. Tijdens mijn prive bevalcoaching  ga ik veel dieper de kennis in als de gemiddelde zwangerschapscursus. Naast dat ik jullie leer wat je kan doen om zo goed mogelijk met de sensaties van de bevalling om te gaan en ervoor te zorgen dat je bevalling zo goed mogelijk verloopt. Leer ik jullie ook alles over wat als de bevalling niet helemaal goed loopt. Wat als er complicaties ontstaan of er gesproken wordt over interventies. Wat zijn dan je wensen en rechten. Zo krijg je veel meer zelfvertrouwen en durf je de regie te blijven houden over jouw bevalling. Doordat ik als doula meerdere bevallingen per maand begeleid heb ik een heel goed beeld over hoe de zorgverleners handelen en met deze kennis bereid ik jullie voor op jullie aankomende bevalling. Dit is iets wat je bij veel zwangerschapscursussen niet zult krijgen. 

 

Hoe ziet een privé bevalcoaching eruit? 

Wanneer jullie je aanmelden voor een privé bevalcoaching bij mij stuur ik je eerst een intakeformulier op. Op basis van deze informatie bereid ik mijn coaching sessies aan jullie voor. Hierdoor ben ik er zeker van dat jullie de juiste kennis krijgen. Niet iedere vrouw is hetzelfde en niet iedere zwangerschap is hetzelfde. Misschien heb jij een kindje in stuitligging, zwangerschapsdiabetes of een eerdere keizersnede gehad. Iedere situatie zorgt ervoor dat je behoefte hebt aan andere kennis.

Tijdens onze eerste sessie hebben we het over de fysiologie van de bevalling. Wat gebeurt er in jouw lichaam, wat heeft je lichaam nodig om te baren, wat heeft je baby nodig om veilig en makkelijker ter wereld te komen. Maar ook wat heb jij als vrouw nodig om goed met de sensaties om te gaan en wat kan je partner doen om jou zo goed mogelijk te ondersteunen, we gaan meerdere technieken oefenen en maken een bevalplan A. 

 

 

Tijdens de tweede sessie hebben we het over wat als plan A niet lukt. Wat als er complicaties ontstaan en er gesproken wordt over mogelijke interventies. Wat als je bijvoorbeeld wordt ingeleid of als de baby poept in het vruchtwater. Wat betekend dit voor jou, voor je baby en voor je bevalervaring. Hoe hou jij de regie over je bevalling. Een super belangrijke sessie omdat deze informatie vaak wordt overgeslagen tijdens een gemiddelde zwangerschapscursus. En juist het hebben van deze kennis zo ontzettend belangrijk is om van jouw bevalling, jouw bevalling te maken en niet de regie over te geven aan je zorgverlener, maar zelf de regie te blijven houden. Jouw lichaam, jouw baby, jouw bevalervaring. 

Tijdens de sessies is er alle tijd om jouw persoonlijke vragen te stellen en hier uitgebreid antwoord op te krijgen. Voor beide sessies neem ik 2,5 – 3 uur de tijd en ik kom gezellig bij jullie thuis. 

 

Ik werk in de regio Utrecht en Amsterdam. Mocht je twijfelen of ik bij jou thuis kom stuur mij dan een mail naar info@pleunieteunis.nl 

Wil jij je ook zo goed mogelijk voorbereiden op je bevalling? Zij gingen je voor!

Pleunie Teunis doula

Privé bevalcoaching

€380

(exclusief reis- en parkeerkosten)

Wil jij je samen met je partner zo goed mogelijk voorbereiden voor de bevalling? Meer informatie krijgen dan bij de gemiddelde zwangerschapscursus? Informatie krijgen die is afgestemd op jullie persoonlijke situatie? Ik bereid jullie met liefde voor op jullie aankomende bevalling. Wat jij kunt verwachten: 

× 2 afspraken aan huis van 2,5 – 3 uur waarin we samen de geboorte voorbereiden. Ieder gesprek stel ik af op jouw persoonlijke behoefte en situatie. Ik geef jou en je partner handige informatie over het bevalproces en we bespreken mogelijke complicaties en interventies. Zo ga jij zo goed mogelijk voorbereid de bevalling in. Naast alle kennis oefenen we samen ontspanningstechnieken, houdingen, tegendruk- en ademhalingstechnieken.

× Ondersteuning bij het opstellen van het geboorteplan

 


Doula traject

Wil jij je samen met je partner zo goed mogelijk voorbereiden voor de bevalling? Maar wil je er ook zeker van zijn dat je tijdens de bevalling de juiste ondersteuning krijgt. Er zeker van zijn dat je partner de juiste tips en aanwijzingen krijgt zodat jullie samen het beste team zullen vormen? Dan is wellicht een doula traject iets voor jullie.

Tijdens het doula traject zien we elkaar 3 keer voor de bevalling en ben ik tijdens de bevalling aanwezig om jullie zo goed mogelijk te ondersteunen. Want juist die goeie ondersteuning tijdens de bevalling is wat veel vrouwen tegenwoordig missen en waardoor veel vrouwen achteraf negatieve gevoelens overhouden aan hun bevalling. 

Ben jij benieuwd naar meer informatie over het doula traject klik dan op onderstaande knop.


Geboorte Doula Utrecht

Wil jij graag vrijblijvend met mij kennismaken? Dat kan! Stuur mij een mail naar info@pleunieteunis.nl of vul het contact formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.