Pleunie Teunis doula

YouTube

Ik hou van alle informatie over de zwangerschap, bevalling en de postpartum periode en ik vind het geweldig om al deze kennis ook met jou te delen en wat ik nou een mooiere manier dan hier video’s over te maken. Zodat jij vanuit je luie stoel met je benen omhoog alle kennis en informatie in je op kunt nemen. Wekelijks deel ik op mijn YouTube-kanaal informatieve video’s vol handige tips en weetjes rondom zwangerschap, bevalling en postpartum. Ook neem ik je mee in mijn persoonlijke ervaring als nieuwe moeder. 

˅ ABONNEREN ˅ 

Alles over de stuitbevalling!

4% van alle zwangerschappen eindigen in een baby met stuitligging. Of een natuurlijke vaginale bevalling voor jou op dat moment nog mogelijk is hangt af van een aantal factoren. In deze video vertel ik je over jouw opties voor een vaginale stuitbevalling. Ik vertel over de voor- en nadelen, risico’s en geef je tips over hoe jij vaginaal kunt bevalling van een baby in stuitligging. 

Bekijk de video hier

Inleiding met een ballonetje: alles wat jij wilt weten. 

Veel vrouwen krijgen te maken met een inleiding van de bevalling. Als voorstel wordt vaak gedaan om een inleiding te starten met een ballonetje of ballonkatheter. In deze video vertel ik je alles over deze vorm van inleiden. Wat zijn de voor- en nadelen van een ballonetje en wat zijn de risico’s. 

Bekijk de video hier

Doula en een verloskundige: wat is het verschil?

Regelmatig krijg ik te horen: “Ja maar ik heb toch al een verloskundige, waarom zou ik dan ook nog een doula nemen?” En hoewel ik deze opmerking heel goed kan begrijpen is er een heel groot verschil tussen een doula en een verloskundige. In deze video leg ik je uit wat het verschil is en wat de voordelen zijn van beide! 

Bekijk de video hier

De bevalling: hoe pijnlijk is het echt?

Hoe kan het dat sommige vrouwen de bevalling verschrikkelijk veel pijn vinden doen en andere het als krachtig en zelfs plezierig kunnen ervaren? In deze video vertel ik jou wat het verschil is en hoe jij ervoor kun zorgen dat jij de bevalling positief zult ervaren. 

Bekijk de video hier

Wat jij kunt doen om je bevalling te vorderen

Aan het einde van je zwangerschap kun je niet wachten tot je je kindje eindelijk in je armen mag sluiten. En hoe frustrerend is het als de bevalling lijkt te beginnen, maar je weeën vervolgens weer afnemen. In deze video heb ik het met je over wat het verschil is tussen harde buiken en echte weeën. En wat jij kunt doen om je bevalling te vorderen. 

Bekijk de video hier

Alles over het inwendig onderzoek tijdens de bevalling

Wist je dat een inwendig onderzoek een keuze is? Veel vrouwen weten dit niet en zien het inwendig onderzoek als iets dat “erbij hoort”. In deze video heb ik het over het inwendig onderzoek en alles wat jij hierover moet en wilt weten.  

Bekijk de video hier

Alles over badbevalling

Wist jij dat water een van de beste manieren is om jou te helpen tijdens de bevalling? Badbevallingen worden steeds populairder. In deze video heb ik het over alle voordelen van een badbevalling voor zowel jou als je baby! 

Bekijk hem hier 

10 geweldige feiten over borstvoeding

Ik ben een groot fan van borstvoeding! En ik weet zeker dat jij dat ook zult zijn na het kijken van deze video! Hierin vertel ik je namelijk 10 geweldige feiten over borstvoeding!   

Bekijk de video hier

 5 dingen die jij moet weten over de postpartum periode 

Veel vrouwen zijn zo bezig met de zwangerschap en de bevalling dat ze de postpartum periode helemaal vergeten. Maar ook de postpartum periode is een belangrijke periode om je op voor te bereiden. In deze video geef ik je 5 belangrijke tips die jij moet weten over de postpartum periode.  

Bekijk hem hier 

Alles over de placenta en naweeën 

Ben jij je goed aan het voorbereiden op de bevalling, maar weet je niet zo goed wat je kunt verwachten na de bevalling? In deze video vertel ik je alles over de nageboorte van de placenta, wat jij hiervan kunt verwachten en wat voor complicaties hierbij kunnen ontstaan. Daarnaast vertel ik ook over de naweeën die veel vrouwen ervaren na de bevalling. Wil jij hier meer over weten? Bekijk dan zeker deze video!

Bekijk de video hier

Hands-OFF bevalling: Alles wat jij wilt weten! 

Een hands-off bevalling komt steeds vaker voor. Een prachtige techniek om te gebruiken tijdens je bevalling. In deze video vertel ik je alles over deze vorm van natuurlijke bevallen en wat de voordelen hiervan zijn.

Bekijk hem hier 

Word niet ingeleid zonder deze 3 vragen te stellen! 

Een ingeleide bevalling komt steeds vaker voor. Maar wist jij dat jij zelf kunt bepalen of jij ingeleid wilt worden ja of nee? Door jezelf goed te informeren en de juiste vragen te stellen kun je voor jezelf de juiste beslissing nemen. In deze video geef ik jou 3 vragen waar jij antwoord op moet krijgen voordat jij de juiste keuze kunt maken.

Bekijk hem hier 

5 tips voor een natuurlijke bevalling

Heb jij de wens voor een natuurlijke bevalling zonder pijnbestrijding? In deze video geef ik jou vijf tips die jou gaan helpen tijdens de bevalling zonder pijnbestrijding te hoeven gebruiken. Want ja, iedere vrouw is gemaakt om natuurlijk te bevallen, maar er zijn zeker elementen die het voor jou makkelijker zullen maken. 

Bekijk de video hier