Pleunie Teunis doula

Baby spullen: alles voor op het baby uitzetlijstje

Doula Utrecht Pleunie Teunis

Baby spullen uitzetlijstje

Oke, je bent zwanger. Je googled je waarschijnlijk suf naar welke baby spullen je moet aanschaffen voor de komst van je baby. Maar waarschijnlijk zie je inmiddels door de bomen het bos niet meer. Er zijn ontzettend veel baby uitzetlijstjes te vinden op het internet, maar wat is nou écht belangrijk om te komen. I got you 😉 In deze blog vertel ik je over de baby spullen die voor mij een MUST waren om te hebben. Dus hier geen gigantisch baby uitzetlijstje, maar echt de baby spullen die ik iedere dag nodig had. Lekker minimalistisch en overzichtelijk, wel zo handig toch.

Draagzak/draagdoek

Een absolute must voor op het baby uitzetlijstje is een draagdoek of draagzak. Ik had tijdens mijn kraamperiode meerdere draagzakken en draagdoeken die ik een beetje met elkaar afwisselde. Ik had een rekbare draagdoek en een geweven draagdoek. Ik vond persoonlijk de rekbare draagdoek het meest fijn. Deze kon je makkelijk omknopen en dan had ik ook nog het gevoel dat de baby echt stevig zat. Dit had ik bijvoorbeeld niet bij een geweven draagdoek. Die vond ik veel lastiger strak te krijgen. Hoe mooi is bijvoorbeeld deze draagdoek van ByKay

doula voordelen

Shop hem via deze link 

Daarnaast had ik ook nog de babybjorn mini draagzak . Deze vond ik GEWELDIG voor onderweg. Het was zo makkelijk om mijn baby vanuit de auto in de draagzak van babybjorn te tillen zodat ik niet altijd de hele kinderwagen mee hoefde te nemen. Dit systeem is super handig en vereist veel minder handelingen als bijvoorbeeld een draagzak van Artipoppe. 

Co-sleeper

Ik ben fan van een co-sleeper! Mijn dochter heeft 9 maanden lang in de co-sleeper geslapen en tot ze 1 jaar oud was heeft ze bij ons op de kamer geslapen. Een co-sleeper kan dus ook niet missen op jouw baby uitzetlijstje. Een must binnen de baby spullen. Een co-sleeper is geweldig om je baby op een veilige hoogte en in haar eigen veilige bedje te laten slapen zonder dat je het gevoel hebt dat je baby ver weg is. Doordat je bij een baby nestje het zijrekje naar beneden kunt doen kun je perfect samen met je baby slapen op een veilige manier. Daarnaast vond ik een co-sleeper super fijn voor de nachtvoedingen omdat ik niet me bed uit hoefde om haar te pakken, maar haar super makkelijk naar me toe kon schuiven.

 Tip! Koop je co-sleeper op marktplaats. Co-sleepers worden vaak heel kort gebruikt en zijn daardoor vaak nog in perfecte staat. Een natte doek en misschien een likje verf eroverheen en hij is weer zo goed als nieuw. Scheelt weer wat geld tussen al die baby spullen 😉

Baby nestje!

Nog zo’n item dat ik onwijs veel heb gebruikt van mijn baby spullen. Mij baby sliep heerlijk in haar baby nestje. En ja can you blame her… Ik zou er ook wel in willen liggen. Ik had het baby nestje van Sleepyhead deluxe onder andere te koop bij bol.com en ik was echt verliefd hierop. Onze dochter heeft er 9 maanden in geslapen tot ze echt niet meer paste dus het is geen item dat je maar een paar keer gebruikt, wat wel vaak het geval is met babyspullen. Wat fijn is aan de sleepyhead is dat je de hoes makkelijk kunt wassen en de onderkant kunt openen om hem wat te verlengen.

 

White-noise machine

Een dikke dikke vette aanrader voor op je baby uitzetlijstje is een white-noise machine. Onze dochter sliep vanaf dag 1 met een white-noise machine en wij zijn super tevreden. Het zorgde ervoor dat ze makkelijker overdag en savonds in slaap viel en je kunt hem ook wat harder zetten als er visite over de vloer is. Super handig, want zo worden ze minder snel wakker van omgevingsgeluiden.

Een absolute must voor op je baby uitzetlijstje. Je kunt ze onder andere kopen bij bol.com  

Of kijk eens op spotify daar heb je ook meerdere baby white-noise afspeellijsten

 

Een zoutlampje

Dan nog zo’n onmisbare item voor op je baby uitzetlijstje en dat is de zoutlamp. Niet alleen handig voor de baby spullen, maar ook handig voor tijdens de bevalling. Een zoutlamp gebruikte ik voor de nachtvoedingen of het verwisselen van de luiers midden in de nacht. Op deze manier wordt je baby niet wakker en alert, maar blijft ze in een slaapcyclus. Het licht van een zoutlamp doet een baby namelijk denken aan het licht dat zij zag in de baarmoeder. Heerlijk rustgevend dus voor je baby middel in de nacht.

 

Babyfoon met camera

Ik vond het heel erg fijn om wanneer mijn baby lag te slapen even op de camera te kunnen kijken of alles nog goed ging. Mijn baby werd vaak ook gewoon wakker zonder dat ze huilde of geluidjes maakte en op die manier kon ik dan toch zien dat ze wakker was. Een babyfoon staat zowiezo bij de meeste mensen wel op het baby uitzetlijstje, maar een camera vond ik ook heel erg fijn om te hebben.

Op deze website vind je meerder babyfoons

 

Overslagromper

Als je nou toch al baby spullen aan het komen bent, koop dan in ieder geval geen rompers die over het hoofd moeten, maar koop overslag baby rompers. Een baby beweegt namelijke niet mee en zeker als ze net geboren zijn en alles nog spannend en onwennig is, is het wel zo fijn als je niet heel veel moeite hoeft te doen om het hoofdje van je baby op te tillen om het rompertje aan te krijgen. Kies dus voor overslagromper. Je koopt ze onder andere bij de hema.

 

Verzorgingsproducten

Nog zo iets dat op iedere baby uitzetlijst staat zijn baby verzorgingsproducten. Een absolute must om in huis te hebben als je baby geboren wordt. Baby’s krijgen vaak een hele droge huid en daarom is het fijn om een goeie badolie te hebben en goeie verzorgingsproducten te hebben. Ik had alle producten van Naïf. Niet alleen ruiken deze producten heerlijk ook zijn alle producten helemaal natuurlijk en vegan. Je vindt alle naïf baby producten hier 

 

Luiers

 

Een item dat echt niet mag missen van je baby uitzetlijst zijn natuurlijk luiers. Ik denk dat je geen product van je baby spullen zoveel zult gebruiken als de luiers 😉 Ik heb zelf tijdens het eerste jaar de pampers premium protection gebruikt en ik heb nooit last gehad van uitslag of spuitluiers. Ik zou dus zeker deze luiers aanraden.

 

Babybadje

Verspil alsjeblieft niet je geld aan de meest dure babybadjes. Een standaard babybadje met een standaard erbij is echt voldoende. Ik heb zelf nooit een babybadje gehad met pompjes en zitjes erin en ik heb het nooit gemist. Ook een baby badje kun je super goed op marktplaats kopen. Dit zijn ook producten die mensen niet lang gebruiken en vervolgens weg doen omdat het enorm veel ruimte in beslag neemt. Een baby badje kun je dus makkelijk op marktplaats aanschaffen en na eigen gebruik ook weer doorverkopen.

 

Contrast kaarten

Nog een leuk item voor op de baby uitzetlijst zijn contrast kaarten. Baby’s ogen zijn nog niet goed ontwikkeld en daarom kunnen ze nog niet zo ver zien en met name contrasten zien. Daarom zijn zwart wit boekjes en contrast kaarten super leuk om in huis te hebben. Je zult merken dat je baby hier helemaal dol op zal zijn.

Ik had onder andere het boekje milo de kat

En de baby art cards

Natuurlijk zijn er nog meer items die niet kunnen ontbreken aan mijn baby uitzetlijstje. En deze items vind je allemaal in mijn YouTube video waarin ik je alles vertel en uitleg over mijn baby musthave spullen. Spullen waar ik echt niet zonder kon vind je in deze video! Bekijk hem vide de knop hieronder.

 

Liefs, Pleunie

 

 

Ben je benieuwd wat ik als doula voor jou kan betekenen? Of weet je niet zeker of doula begeleiding iets is voor jou en je partner? Ik beantwoord graag al je vragen tijdens en gratis kennismakingsgesprek. Stuur mij een mail naar info@pleunieteunis.nl om samen een gesprek in te plannen.