...
Pleunie Teunis doula
Positieve bevalling affirmaties

Affirmaties voor de bevalling

Positieve affirmaties voor de bevalling

De zwangerschap en bevalling is een bijzondere en impactvolle gebeurtenis in het leven van de vrouw. Positieve affirmaties kunnen je tijdens de zwangerschap en bevalling kracht en vertrouwen geven. Hoe jij positieve affirmaties tijdens de bevalling kunt inzetten voor kracht en vertrouwen en tijdens je zwangerschap kan inzetten om jouw overtuigingen over de bevalling te veranderen lees je hier.  

Wat zijn positieve affirmaties? 

Positieve affirmaties zijn uitspraken, korte statements of pep-talks die je blijft herhalen om positieve overtuigingen en intenties te versterken. Dagelijks hebben wij meer dan 190.000 gedachten, vaak zijn deze onbewust, maar kunnen ze wel negatief of niet helpend zijn. Zeker bij een bevalling en een zwangerschap komen er vaak veel onzekerheden bij vrouwen naar boven. Sommige vrouwen ervaren zelfs angst voor de bevalling. Angst wordt vaak veroorzaakt door negatieve gedachten die we hebben over de aankomende bevalling. Wanneer we deze gedachten opmerken kun je deze bewust gaan ombuigen naar een positieve gedachten, oftewel een positieve affirmatie. Hoe vaker je deze positieve affirmatie zult herhalen, hoe sneller je hersenen deze gedachten voor werkelijkheid gaat aanzien. Dit is de kracht van positieve affirmaties. Het kan onze manier van denken veranderen, onze kijk op iets spannend aanpassen en kan ons kracht, vertrouwen en focus bieden. Positieve affirmaties helpen bij het creëren van een positieve mindset, het verminderen van angst en het verbeteren van de algehele bevallingservaring.

Geboorte affirmaties 

Positieve affirmaties voor de aankomende bevalling helpen je om tijdens je zwangerschap nieuwe overtuigingen te vormen over de aankomende bevalling. Misschien heb jij ook wel eens gemerkt dat je onzekere gedachten of negatieve gedachten hebt over de aankomende bevalling. Vaak zorgen deze negatieve gedachten voor angst, onzekerheid en stress. Wanneer je deze angstige gevoelens en negatieve gedachten niet aan pakt worden ze vaak juist steeds groter en kunnen ze tijdens de bevalling zelfs voor mentale blokkades zorgen waardoor je bevalling niet lekker kan vorderen. Positieve affirmaties voor de bevalling kunnen je helpen je oude negatieve gedachten los te laten en ruimte te maken voor positieve gedachten over de aankomende bevalling. Wanneer jij dagelijks de positieve gedachten herhaalt zul je merken dat je hersenen deze gedachten steeds meer voor waarheid zullen gaan aanzien. Op deze manier zul jij meer vertrouwen krijgen in jouw aankomende bevalling en deze ook uiteindelijk vanuit meer rust en kalmte ervaren. 

 

Een ontspannen bevalling

 Of je nu enorm veel zin hebt in de aankomende bevalling of juist veel angst voelt het is altijd belangrijk om te leren hoe je tijdens de bevalling in een diepe ontspanning kan komen. Wat ik al eerder benoemde hebben we mensen dagelijks meer dan 190.000 gedachten op een dag. Vaak zijn deze gedachten niet helpend, zelfs negatief en kunnen voor onrust en spanning in ons lichaam zorgen. Tijdens de bevalling is het belangrijk dat je leert om deze gedachten uit te zetten en leert om in het hier en nu te blijven. Wat een bevalling extra uitdagend kan maken zijn de oeverloze gedachten stromen die we hebben. Gedachten over wat er gaat gebeuren, gedachten over hoe lang het nog gaat duren, gedachten over de vorige wee die zo intens was. Al deze gedachten kunnen ervoor zorgen dat je veel te veel in je hoofd gaat zitten en hierdoor spanning creëert in je lichaam. Dit alles kan ervoor zorgen dat er een extra laag van lijden wordt toegevoegd aan jouw bevallingservaring. Wanneer je leert om deze gedachten uit te zetten zul je veel makkelijker in een diepe ontspanning kunnen komen en de bevalling moment per moment kunnen ervaren ipv van je zorgen maken over dat wat is geweest en dat wat komen gaat. Mindfulness kan hierin een uitkomst bieden. Tijdens mijn online cursus Mindful Mama gaan we samen aan de slag om jouw hersenen te trainen voor de aankomende bevalling. In deze intensieve training leer je niet alleen hoe je mindfulness kan gaan toepassen tijdens de bevalling, je leert ook negatieve gedachten los te laten, ruimte te maken voor positieve overtuigingen en technieken om beter met de pijn van de bevalling om te gaan. Meer informatie over mijn online cursus Mindful Mama lees je hier. 

Positieve affirmatie bevalling tips

Het mooie van positieve affirmaties voor de bevalling is dat iedere vrouw kracht haalt uit andere affirmaties. Je kan jouw positieve bevalling affirmatie kaartendeck hier bestellen of je kunt ze zelf maken. Hieronder vind je een aantal tips voor het maken van je eigen positieve bevalling affirmaties. 

– Kies voor krachtige taal: gebruik woorden die diep bij je resoneren en een gevoel van kracht en positiviteit oproepen. Vermijd negatief taalgebruik of twijfels.

– Wees specifiek: Formuleer je affirmaties in de tegenwoordige tijd, alsof je de gewenste uitkomst al ervaart. Wees specifiek over de gebeurtenis zoals je hem wilt ervaren tijdens de bevalling.

– Visualiseer succes: Stel je voor dat het geboorteproces soepel verloopt en stel je voor dat je vol vertrouwen elke stap navigeert. Verwerk deze visualisaties in je affirmaties.

– Bespreek eventuele angsten: Als je specifieke zorgen of angsten hebt, bespreek deze dan in je affirmaties. Zet deze zorgen om in positieve uitspraken van kracht en overwinnen.

 

 

Tips voor het gebruik van positieve geboorte affirmaties

– Herhaling is de sleutel: Herhaling is de sleutel tot het inbedden van positieve affirmaties in je onderbewustzijn. Herhaal de door jouw gekozen affirmaties dagelijks, indien mogelijk meerdere keren. Consistentie versterkt de positieve overtuigingen.

– Ochtend- en avondrituelen: neem affirmaties op in je dagelijkse routine. Herhaal ze tijdens je ochtendmeditatie of als onderdeel van je avondontspanningsoefening. Dit zet een positieve toon voor je dag of helpt je tot rust te komen.

– Gebruik ze tijdens ademhalingsoefeningen: Oefen diep ademhalen terwijl je jouw affirmaties herhaalt. Adem positiviteit in en adem spanning uit. Dit kan je helpen ontspannen en geconcentreerd te blijven tijdens de bevalling.

– Schrijf ze op en hang ze op: Hoe vaker je jouw affirmatie ziet en onbewust voor jezelf herhaalt hoe sneller je jouw onderbewustzijn zal her programmeren. 

– Deel met je geboortepartner: Als je een geboortepartner heeft, deel dan je affirmaties met hen. Ze kunnen je helpen herinneren aan jouw affirmaties tijdens de bevalling en je aanmoedigen en ondersteunen.

– Creëer visuele herinneringen: maak visuele herinneringen aan je affirmaties. Maak een vision board of hang ze op plekken waar je tijd doorbrengt, zoals je slaapkamer of werkruimte.

– Oefen Mindfulness: Terwijl je jouw affirmaties herhaalt, oefen je mindfulness. Wees volledig aanwezig in het moment en voel de positieve energie van de affirmaties in je resoneren.

Mindfulness tijdens de bevalling

Wil jij leren hoe je mindfulness kan gaan toepassen tijdens de bevalling. Zodat jij je hersenen kan gaan trainen om in een diepe staat van ontspanning te komen en jij nog meer kan gaan genieten van deze bijzondere gebeurtenis in jouw leven? Bekijk dan hieronder mijn online cursus Mindful Mama en schrijf je direct in. 

 

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.