...

Wat te doen voor een makkelijke bevalling: : Tips uit de Online Zwangerschapscursus ‘Creëer jouw Droombevalling’

Thuis bevallen - Doula Pleunie Teunis

Als we ervoor zouden kunnen tekenen zou denk ik iedere vrouw een makkelijke bevalling wensen. Hoewel veel vrouwen het idee hebben dat het ook “puur geluk” is wanneer vrouwen een makkelijke bevalling ervaren zijn er wel degelijk dingen die jij kan doen om jouw bevalling makkelijker te maken. Er verschillende technieken en informatie die je kunnen helpen om je bevalling makkelijker en comfortabeler te laten verlopen. In mijn online zwangerschapscursus ‘Creëer jouw droombevalling’ leren ik je alles wat je nodig hebt om je optimaal voor te bereiden. Hieronder bespreek ik vijf belangrijke aspecten om jouw bevalling makkelijker te laten verlopen.

Beweging tijdens de bevalling

Beweging is een belangrijk onderdeel om jouw bevalling makkelijker te laten verlopen en je bevalling te helpen doen vorderen en slagen. Van films en tv series zijn we eigenlijk altijd gewend om het beeld te zien van vrouwen die tijdens de bevalling in bed liggen. Dit is eigenlijk heel erg onnatuurlijk. Beweging tijdens de bevalling kan helpen bij het verlichten van pijn en het bevorderen van de bevalling. Wandelen, wiegen, en het gebruik van een geboorte-bal zijn enkele manieren om in beweging te blijven. Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en te bewegen op een manier die comfortabel voor je voelt. Tijdens mijn online cursus leer ik vrouwen onder andere hoe ons bekken beweegt en welke reis onze baby moet maken om geboren te worden. Zo weet jij welke houdingen tijdens de verschillende fases van de bevalling zinvol zijn om zo jouw baby te helpen zijn weg door het bekken te vinden en de bevalling makkelijker te laten verlopen voor jezelf en je baby.  

 

Houdingen voor een makkelijke bevalling

De juiste bevallingshoudingen kunnen een groot verschil maken in je comfort en de voortgang van je bevalling. Houdingen zoals hurken, op handen en knieën zitten, of staande posities zorgen ervoor dat de zwaartekracht meehelpt om jouw bevalling makkelijker en sneller te laten verlopen. Houdingen kunnen naast comfort ook je baby helpen in de juiste positie te komen. Veel complicaties die tijdens de bevalling ontstaan hebben vaak te maken met de baby die niet goed kan indalen. Denk bijvoorbeeld aan een niet vorderende ontsluiting, stormweeën, uitblijvende persweeën etc. Dit zijn complicaties die kunnen ontstaan, maar die we door middel van natuurlijke technieken kunnen verhelpen en voorkomen. Door je van te voren goed voor te bereiden weet jij, mocht zo’n situatie zich voordoen’ wat jij kan doen om dit probleem te verhelpen. Zo ben jij niet afhankelijk van medische interventies en behoudt je de regie over jouw bevalling.

Comforttechnieken om pijn te verlichten

Er zijn verschillende comforttechnieken die je kunt gebruiken om de pijn tijdens de bevalling te verminderen. Denk aan ademhalingsoefeningen, tegendruktechnieken, hydrotherapie en ontspanningstechnieken. Dit zijn allemaal methoden om meer comfort te vinden en de sensaties van de weeën te verlichten. Maar de meest belangrijke tool om jouw bevalling makkelijker te laten verlopen is jouw mindset. Onze mindset is ontzettend belangrijk tijdens de bevalling. (on)bewuste negatieve gedachten kunnen namelijk voor veel onrust en spanning in ons lichaam zorgen. Tijdens de bevalling kan je door dit soort gedachten verkrampen waardoor je de bevalling nog uitdagender maakt voor jezelf. Een ontspannen en kalme mindset is de sleutel tot een meer ontspannen bevalling en dus een makkelijkere bevalling. Wil jij leren hoe jij je gedachten kunt trainen om positief en ontspannen te zijn? En hoe jij in een diepe ontspanning kan komen ongeacht wat jij voelt? Meld je dan vooral aan voor mijn gratis 3-delige audiotraining waarin ik je meer leer over mindset en hoe je jouw hersenen tijdens de bevalling voor je kan laten werken i.p.v. tegen.

  Schrijf je nu in voor mijn GRATIS mini bevalcursus

  Ga met vol vertrouwen jouw aankomende bevalling in en maakt van jouw bevalling een prachtige ervaring.

  Met de juiste kennis, technieken en tools kijk jij je bevalling vanuit vertrouwen, met de juiste ondersteuning en regie ervaring. Meld je nu aan voor mijn gratis mini bevalcursus en ontvang 6 lessen om je beter voor te bereiden op jouw bevalling. 

   

  Het begrijpen van hormonen 

  Hormonen spelen een cruciale rol tijdens de bevalling. Het begrijpen van hoe hormonen zoals oxytocine, endorfine, en adrenaline werken, kan je helpen om je lichaam makkelijker te laten verlopen. Oxytocine bevordert de weeën, endorfine werkt als een natuurlijke pijnstiller, en adrenaline kan je een energieboost geven. In mijn online cursus leg ik je stap voor stap uit hoe de natuurlijke baring werkt zodat jij met veel meer vertrouwen jouw bevalling in gaat. En door te begrijpen hoe onder andere je hormonen werken en wat jij kan doen om deze te boosten kunnen we ook medische interventies zoals weeënopwekkers vooromen.

   

  Jouw mindset is de sleutel naar een makkelijke bevalling

  Een positieve mindset kan een enorme impact hebben op je bevallingservaring. Het ontwikkelen van vertrouwen in je lichaam en het proces van de bevalling kan angst en spanning verminderen. Mindfulness is de meest krachtige tool om jouw bevalling vanuit meer rust en ontspanning te ervaren. In mijn aanvullende training Mindfull Mama leer je alles over mindfulness en hoe jij je hersenen kunt trainen om in een diepe ontspanning te komen tijdens de bevalling. Meer informatie over mijn aanvullende training Mindfull Mama vind je hier.

  Een complete voorbereiding op jouw aankomende bevalling

  Wil je je optimaal voorbereiden op jouw aankomende bevalling? En jouw bevalling makkelijker maken voor jezelf en je baby? In mijn uitgebreide online zwangerschapscursus ‘Creëer jouw droombevalling’ leer je alles over de fysiologische baring zodat jij het volle vertrouwen krijgt in de bevalling en jezelf. Je leert hoe jij comfort kan vinden en wat jouw partner kan doen om jou te ondersteunen. En daarnaast leer je alles over verschillende complicaties en hoe we die door middel van natuurlijke technieken kunnen voorkomen en verhelpen zodat jij de regie behoudt tijdens jouw bevalling. Schrijf je vandaag nog in en zet de eerste stap naar jouw droombevalling! Meer informatie over mijn online cursus vind je hier.

   

  Ik hoop dat je in dit artikel je antwoorden hebt gevonden. Heb je al mijn Instagram kanaal bekeken? Hierop upload ik iedere dag nieuwe video’s met leuke weetjes en feitjes over de zwangerschap, bevalling en de postpartum periode. 

   

  Liefs, Pleunie

  Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
  Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.